Termeni și condiții comerciale
1. Dispoziții de bază
Acești Termeni și condiții generale (TCG) reglementează relațiile dintre părțile contractului de achiziție, în care, pe de o parte, se află e-shop-ul top4toys.ro, CUI 25089595, CIF CZ25089595, cu sediul social în Lidická 481, 273 51, Unhošt', înregistrată în Registrul Comercial al Tribunalului Municipal din Praga, Secțiunea C, Insert 48765, în calitate de vânzător, iar pe de altă parte, cumpărătorul.
Legislația actuală face distincție între un cumpărător care este consumator și un cumpărător care nu este consumator. Un cumpărător-consumator sau un consumator, este acea persoană care nu acționează în cadrul activității sale comerciale sau profesionale atunci când încheie și execută contract. Un cumpărător care nu este consumator reprezintă acea persoană juridică ce achiziționează produse sau utilizează servicii în scopul activității sale comerciale. Acest cumpărător este guvernat de acești Termeni și condiții în măsura în care acestea i se aplică și prin Codul comercial.
În cazul în care se încheie un contract de cumpărare prin intermediul e-shop-ului www.top4toys.ro între vânzător și cumpărător - o altă persoană fizică sau juridică care acționează în acest context în cadrul activității sale comerciale sau al altei activități de afaceri (denumit în continuare cumpărător - persoană juridică), relațiile lor reciproce sunt reglementate de Legea nr. 89/2012, de Codul comercial, cu modificările ulterioare, și de prezentele condiții comerciale, după caz. În acest caz, cumpărătorul nu este considerat un consumator și nu are dreptul de a se retrage din contract fără a oferi un motiv.
Contractul de achiziție se încheie în momentul în care cumpărătorul-consumator trimite comanda și furnizorul acceptă comanda. Furnizorul confirmă imediat această acceptare cumpărătorului prin trimiterea unui e-mail informativ la adresa specificată; cu toate acestea, această confirmare nu afectează încheierea contractului. Contractul rezultat (inclusiv prețul convenit) poate fi modificat sau anulat numai prin acordul părților sau pe baza unor motive legale sau a unei erori evidente. Informațiile privind bunurile și prețul furnizate de vânzător sunt obligatorii, cu excepția erorilor evidente.
În cazul în care cumpărătorul nu este un consumator, oferta de încheiere a contractului de achiziție este comanda de bunuri trimisă de cumpărător, contractul încheindu-se propriu-zis în momentul în care vânzătorul transmite cumpărătorului acordul său obligatoriu cu această ofertă.
Prin trimiterea sau efectuarea unei comenzi obligatorii, cumpărătorul confirmă faptul că acești termeni și condiții fac parte din contractul de achiziție încheiat între el și vânzător și că le-a luat la cunoștință, că acestea sunt clare, ușor de înțeles și că se angajează să le respecte. În același timp, cumpărătorul confirmă că acceptă prețul pentru produsele comandate, inclusiv orice costuri de expediere și transport, precum și toți termenii și condițiile în formularea în vigoare la momentul efectuării sau trimiterii comenzii.
Acești termeni și condiții comerciale sunt valabile începând cu 1.10.2023. Orice schimbări și modificări ale termenilor și condițiilor comerciale efectuate după plasarea comenzii vor fi considerate ineficiente pentru relația respectivă dintre vânzător și cumpărător.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda sau o parte a acesteia înainte de încheierea contractului de achiziție, de comun acord cu cumpărătorul, în următoarele cazuri: produsele nu mai sunt produse sau livrate sau prețul acestora, oferit de furnizor, s-a modificat semnificativ. În cazul în care Cumpărătorul a plătit deja o parte sau întregul preț de achiziție, suma va fi transferată înapoi în contul sau la adresa sa, iar Contractul de achiziție nu va fi încheiat.
Contractul rezultat (inclusiv prețul convenit) poate fi modificat sau anulat numai prin acordul părților sau pe baza unor motive legale.
Asupra cadourilor care sunt oferite în mod complet gratuit nu pot fi exercitate drepturile consumatorilor. Aceste produse respectă termenii Contractului de donație și toate standardele conform legislației în vigoare din România.
Relațiile și orice litigii apărute în cadrul contractului de achiziție vor fi guvernate exclusiv de legislația aplicabilă din România și vor fi soluționate de instanțele din România. Acest lucru nu aduce atingere cazurilor în care cumpărătorul este un consumator și are reședința obișnuită într-un alt stat decât România, iar alegerea legii aplicabile sau prorogarea instanței nu vor fi admise.
Contractul se încheie în limba română. În cazul în care se realizează o traducere a textului contractului pentru nevoile cumpărătorului, în cazul unui litigiu cu privire la interpretarea clauzelor, se aplică interpretarea în limba română a contractului.
Costul de utilizare a mijloacelor de comunicare la distanță (telefon, internet etc.) pentru a plasa o comandă sunt considerate a fi cele obișnuite, în funcție de tariful serviciilor de telecomunicații utilizate de cumpărător.
2. Neconformități cu contractul de achiziție
În cazul în care, la primirea produsului de către cumpărător, acesta nu este conform cu contractul de achiziție (denumit în continuare „neconformitate cu contractul de achiziție“), cumpărătorul are dreptul de a solicita vânzătorului să readucă în mod gratuit și fără întârzieri nejustificate produsul în starea corespunzătoare conform contractului de achiziție, fie prin înlocuirea acestuia, fie prin repararea sa, după cum a solicitat cumpărătorul; dacă o astfel de procedură nu este posibilă, cumpărătorul poate solicita o reducere rezonabilă din prețul achitat sau poate rezilia contractul. Acest lucru nu se aplică în cazul în care cumpărătorul știa despre această neconformitate înainte de a prelua produsul sau a provocat-o el însuși. Se consideră că o neconformitate cu contractul de achiziție care apare în termen de șase luni de la data primirii produselor exista deja în momentul primirii, cu excepția cazului în care acest lucru este contrazis de natura produselor sau dacă se dovedește contrariul.
Calitatea la recepția produselor
Drepturile și obligațiile părților contractante în ceea ce privește executarea defectuoasă sunt reglementate de dispozițiile legale relevante cu caracter general obligatoriu (în special de dispozițiile § 1914-1925, § 2099-2117 și § 2161-2174b din Codul civil și de Legea nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările ulterioare).
Drepturi legale provenite din executarea defectuoasă
- Drepturile și obligațiile părților contractante în ceea ce privește executarea defectuoasă sunt reglementate de dispozițiile legale relevante cu caracter general obligatoriu (în special de dispozițiile § 1914-1925, § 2099-2117 și § 2161-2174b din Codul civil și de Legea nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările ulterioare).
- În cazul în care obiectul achiziției este un produs mobil corporal care este conectat la conținutul digital sau la serviciul de conținut digital în așa fel încât nu și-ar putea îndeplini funcțiile fără acestea (denumit în continuare „bun cu proprietăți digitale“), dispozițiile privind răspunderea vânzătorului pentru defecte se aplică și la furnizarea conținutului digital sau a serviciului de conținut digital, chiar dacă acesta este furnizat de o terță parte. Acest lucru nu se aplică în cazul în care din conținutul contractului de achiziție și din natura obiectului rezultă clar că acestea sunt furnizate separat.
- Vânzătorul garantează cumpărătorului că la primirea acestuia produsul nu are defecte. Vânzătorul garantează cumpărătorului mai ales că produsul:
- este conform cu descrierea, tipul și cantitatea convenite, precum și cu funcționalitatea, calitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea și alte caracteristici convenite,
- este adecvat scopului pentru care cumpărătorul îl achiziționează și cu care vânzătorul a fost de acord; și
- este furnizat cu accesoriile și instrucțiunile de utilizare convenite, inclusiv instrucțiunile de asamblare sau de instalare.
- Vânzătorul garantează cumpărătorului că, în plus față de caracteristicile convenite:
- produsul este adecvat pentru scopul pentru care este utilizat în mod normal, inclusiv în ceea ce privește drepturile terților, legislația, standardele tehnice sau codurile de practică ale industriei, în cazul în care nu există standarde tehnice,
- produsul corespunde, din punct de vedere cantitativ, calitativ și al altor caracteristici, inclusiv durabilitatea, funcționalitatea, compatibilitatea și siguranța, caracteristicilor obișnuite ale produselor de același tip la care cumpărătorul se poate aștepta în mod rezonabil, chiar și ținând seama de declarațiile publice făcute de vânzător sau de o altă persoană din același lanț contractual, în special prin publicitate sau etichetare, cu excepția cazului în care vânzătorul dovedește că nu a avut cunoștință de acestea sau că au fost modificate la momentul încheierii contractului de achiziție într-un mod cel puțin comparabil cu cel în care au fost făcute sau care nu ar fi putut influența decizia de achiziție,
- produsul este livrat împreună cu accesorii, inclusiv ambalajul, instrucțiunile de asamblare și alte instrucțiuni de utilizare la care cumpărătorul se poate aștepta în mod rezonabil; și
- produsul corespunde, din punct de vedere al calității sau al execuției, eșantionului sau mostrei furnizate de vânzător cumpărătorului înainte de încheierea contractului de achiziție.
- Dispozițiile articolului din Termenii și condițiile comerciale nu se aplică în cazul în care vânzătorul a notificat în mod expres cumpărătorului, înainte de încheierea contractului, că o anumită proprietate a articolului diferă, iar cumpărătorul și-a dat acordul expres cu privire la acest lucru la încheierea contractului de achiziție.
- Vânzătorul este răspunzător față de cumpărător și pentru orice defect cauzat de asamblarea sau instalarea necorespunzătoare care a fost efectuată de către vânzător sau sub responsabilitatea acestuia în conformitate cu contractul de achiziție. Acest lucru se aplică și în cazul în care asamblarea sau instalarea a fost efectuată de către cumpărător, iar defectul se datorează unei deficiențe în instrucțiunile furnizate de vânzător sau de furnizorul de conținut digital sau de serviciu de conținut digital, în cazul în care este vorba de un bun cu proprietăți digitale.
- În cazul în care defectul se manifestă în termen de un an de la data primirii produsului, se consideră că produsul a fost defect în momentul primirii, cu excepția cazului în care natura articolului sau a defectului împiedică acest lucru. Această perioadă nu se aplică pentru perioada în care cumpărătorul nu poate utiliza articolul, dacă defectul a fost semnalat în mod corect.
- În cazul în care obiectul achiziției este un bun cu proprietăți digitale, vânzătorul se va asigura că actualizările convenite ale conținutului digital sau serviciile de conținut digital sunt furnizate cumpărătorului. În plus față de actualizările convenite, vânzătorul se asigură că cumpărătorul primește actualizările care sunt necesare pentru ca articolul să își păstreze caracteristicile după primire în conformitate cu termenii și condițiile și că acesta este notificat cu privire la disponibilitatea acestora
- pentru o perioadă de doi ani, în cazul în care conținutul digital sau serviciul de conținut digital urmează să fie furnizat în mod continuu pentru o anumită perioadă de timp în temeiul contractului de achiziție, și pentru întreaga perioadă de timp, în cazul în care furnizarea este convenită pentru o perioadă mai mare de doi ani,
- atât timp cât cumpărătorul se poate aștepta în mod rezonabil, în cazul în care conținutul digital sau serviciul de conținut digital urmează să fie furnizat o singură dată în cadrul contractului de achiziție; acest lucru se evaluează în funcție de tipul și scopul obiectului, de natura conținutului digital sau a serviciului de conținut digital și ținând seama de circumstanțele existente la momentul încheierii contractului de achiziție și de natura obligației.
- Dispozițiile articolului din 7.8 Termenii și condițiile comerciale nu se aplică în cazul în care vânzătorul a notificat în mod expres cumpărătorului, înainte de încheierea contractului, că nu va oferi aceste actualizări, iar cumpărătorul și-a dat acordul expres acceptând acest lucru la încheierea contractului de achiziție.
- În cazul în care cumpărătorul nu reușește să facă într-un termen rezonabil actualizarea, acesta nu va avea drepturi în ceea ce privește defectul care a apărut doar ca urmare a neefectuării actualizării. Acest lucru nu se aplică în cazul în care cumpărătorul nu a fost avertizat cu privire la actualizare sau la consecințele lipsei actualizării sau nu a efectuat actualizarea sau nu a efectuat actualizarea în mod corect din cauza unei deficiențe a instrucțiunilor. În cazul în care conținutul digital sau serviciul de conținut digital trebuie să fie furnizat în mod continuu pentru o anumită perioadă de timp în temeiul contractului de achiziție și dacă apare sau se produce un defect în perioada de timp prevăzută în termenii și condițiile comerciale, conținutul digital sau serviciul de conținut digital este considerat a fi defect.
- Cumpărătorul poate reclama un defect care devine evident în termen de doi ani de la data primirii. În cazul în care obiectul achiziției este un bun cu proprietăți digitale și dacă, în conformitate cu contractul de vânzare, conținutul digital sau serviciul de conținut digital trebuie furnizat în mod continuu pentru o anumită perioadă de timp, cumpărătorul poate reclama un defect care apare sau se manifestă în conținutul digital în termen de doi ani de la primirea produsului. În cazul în care prestația urmează să fie efectuată pentru o perioadă mai mare de doi ani, cumpărătorul are dreptul de a se prevala de viciul care apare sau se manifestă în această perioadă. În cazul în care cumpărătorul a semnalat în mod corect defectul vânzătorului, termenul de semnalare a acestuia nu curge pe perioada în care cumpărătorul nu poate utiliza bunul.
- În cazul în care produsul este defect, cumpărătorul poate solicita eliminarea acestuia. Acesta poate, la alegerea sa, să ceară livrarea unui produs nou fără defect sau repararea produsului, cu excepția cazului în care metoda aleasă pentru înlăturarea defectului este imposibilă sau disproporționat de costisitoare în comparație cu cealaltă metodă; acest lucru se evaluează în special în funcție de importanța defectului, de valoarea pe care ar fi avut-o articolul fără defect și de faptul că defectul poate fi înlăturat prin cealaltă metodă fără dificultăți semnificative pentru cumpărător. Vânzătorul poate refuza să remedieze defectul în cazul în care acest lucru este imposibil sau nerezonabil de costisitor, în special având în vedere importanța defectului și valoarea pe care ar avea-o produsul fără defect.
- Vânzătorul trebuie să remedieze defectul într-un termen rezonabil după ce acesta a fost semnalat, astfel încât să nu cauzeze cumpărătorului inconveniente semnificative, ținând cont de natura produsului și de scopul pentru care cumpărătorul l-a achiziționat. Pentru eliminarea defectului, vânzătorul trebuie să preia produsul pe cheltuiala sa. În cazul în care este necesară demontarea produsului, a cărui asamblare a fost efectuată în conformitate cu natura și destinația sa înainte de apariția defectului, vânzătorul trebuie să demonteze produsul defect și să asambleze unul reparat sau unul nou sau să plătească costurile aferente.
- Cumpărătorul poate solicita o reducere rezonabilă sau poate renunța la contractul de achiziție dacă:
- vânzătorul a refuzat sau nu a reușit să remedieze defectul,
- defectul apare în mod repetat,
- defectul reprezintă o încălcare materială a contractului de achiziție; sau
- din declarația vânzătorului sau din circumstanțe reiese în mod evident că defectul nu va putea fi remediat într-un termen rezonabil sau fără inconveniente semnificative pentru cumpărător.
- În cazul în care defectul produsului este nesemnificativ, cumpărătorul nu se poate retrage din contractul de achiziție (în sensul articolului din termeni și condiții comerciale); se consideră că defectul produsului nu este nesemnificativ. În cazul în care cumpărătorul se retrage din contractul de achiziție, vânzătorul rambursează prețul de achiziție cumpărătorului fără întârzieri nejustificate după ce acesta primește produsul retur sau după ce cumpărătorul dovedește că acesta a fost trimis.
- Defectul poate fi pus pe seama vânzătorului de la care a fost cumpărat produsul. Cu toate acestea, în cazul în care este desemnată să efectueze reparația o altă persoană, care se află în locul vânzătorului sau într-un loc mai apropiat de cumpărător, cumpărătorul va reclama defectul persoanei desemnate să efectueze reparația.
- Cu excepția cazurilor în care o altă persoană este desemnată să efectueze reparația, vânzătorul este obligat să accepte reclamația în orice unitate în care acceptarea reclamației este posibilă în ceea ce privește gama de produse vândute sau de servicii furnizate, sau chiar la sediul său social. Vânzătorul este obligat să emită o confirmare scrisă către Cumpărător în momentul în care se face reclamația, în care să indice data la care Cumpărătorul a făcut reclamația, care este conținutul acesteia, ce metodă de soluționare a reclamației solicită Cumpărătorul precum și datele de contact ale Cumpărătorului în scopul furnizării de informații privind soluționarea reclamației. Această obligație se aplică și altor persoane desemnate să efectueze reparația.
- Reclamația, inclusiv înlăturarea defectului, trebuie soluționată, iar cumpărătorul trebuie să fie informat în acest sens în termen de treizeci (30) de zile de la data reclamației, cu excepția cazului în care vânzătorul și cumpărătorul convin asupra unei perioade mai lungi. În cazul în care obiectul obligației este furnizarea de conținut digital, inclusiv de conținut digital livrat pe un suport material, sau de un serviciu de conținut digital, reclamația trebuie soluționată într-un termen rezonabil, ținând seama de natura conținutului digital sau a serviciului de conținut digital și de scopul pentru care cumpărătorul l-a solicitat.
- După expirarea termenului limită, cumpărătorul se poate retrage din contractul de achiziție sau poate solicita o reducere rezonabilă.
- Vânzătorul este obligat să transmită cumpărătorului o confirmare a datei și a metodei de soluționare a reclamației, inclusiv confirmarea reparației și durata acesteia, sau o justificare scrisă pentru respingerea reclamației. Această obligație se aplică și altor persoane desemnate să efectueze reparația.
- Cumpărătorul își poate exercita în mod special, personal, drepturile în temeiul răspunderii pentru defecte ale bunurilor la sediul din Lidická 481, Unhošt', prin telefon la xxx xxx xxx xxx sau prin e-mail la top4toys@top4toys.ro.
- Oricine are un drept de a beneficia de o prestație defectuoasă are și dreptul la despăgubiri pentru costurile suportate în mod rezonabil pentru exercitarea acestui drept. Totuși în cazul în care cumpărătorul nu își exercită dreptul la despăgubire în termen de o lună de la expirarea termenului în care trebuie semnalat defectul, instanța nu va acorda acest drept dacă vânzătorul argumentează că dreptul la despăgubire nu a fost exercitat la timp.
- Alte drepturi și obligații ale părților legate de răspunderea vânzătorului pentru defecte pot fi reglementate de regulamentul vânzătorului privind reclamațiile.
- Vânzătorul sau o altă persoană poate să ofere cumpărătorului o garanție de calitate în plus față de drepturile sale legale în caz de executare defectuoasă.
3. Dreptul consumatorului de a se retrage din contract
Retragerea dintr-un contract încheiat prin intermediul comunicării la distanță trebuie să fie transmisă cel târziu în ultima zi a perioadei de 14 zile.
Totuși această dispoziție a legii nu poate fi înțeleasă ca o posibilitate de împrumut gratuit de bunuri. În cazul în care consumatorul își exercită dreptul de a se retrage din contract în termen de 14 zile de la primirea produsului, consumatorul trebuie să predea furnizorului tot ceea ce a primit în temeiul contractului de achiziție. În cazul în care acest lucru nu mai este posibil (de exemplu, produsele au fost distruse sau consumate între timp), consumatorul trebuie să ofere o compensație monetară în schimbul a ceea ce nu mai poate fi livrat. În cazul în care produsele returnate sunt doar parțial deteriorate, vânzătorul poate pretinde dreptul consumatorului la despăgubiri pentru daune și poate compensa creanța sa cu prețul de achiziție returnat. În acest caz, vânzătorul este obligat să dovedească prejudiciul suferit. Într-un astfel de caz, vânzătorul va rambursa consumatorului doar prețul de achiziție redus cu suma prejudiciului.
În plus, vânzătorul poate adăuga la prețul de achiziție care urmează să fie returnat cumpărătorului costurile sale efective asociate cu returul produselor (costuri de transport etc.). Compania noastră rambursează banii doar prin portalul de plată.
Consumatorul nu dispune de dreptul de retragere din contract în cazul:
- a) contractelor de prestare a serviciilor, în cazul în care prestarea acestora a fost începută cu acordul său înainte de expirarea termenului de 14 zile de la acceptarea prestației,
- b) contractelor de livrare de bunuri sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile pieței financiare independente de voința vânzătorului,
- c) contractelor de livrare de bunuri adaptate la dorințele Cumpărătorului sau pentru persoana Cumpărătorului, precum și pentru produse care sunt supuse unei deteriorări rapide, uzurii sau vechimii,
- d) contractelor de livrare a înregistrărilor audio și video și a programelor de calculator, în cazul în care Cumpărătorul a deteriorat ambalajul original al acestora,
- e) contractelor de furnizare a de ziare, jurnale și reviste,
- f) contractelor de provin într-un joc sau loterie.
Formularul de retragere este disponibil după conectarea în contul dvs. de utilizator, în dreptul comenzii selectate sau, dacă ați comandat fără înregistrare, poate fi găsit aici
4. Comandarea produselor
Furnizorul nu garantează disponibilitatea imediată a tuturor produselor. Disponibilitatea acestora va fi întotdeauna confirmată pe baza cererii.
Pentru a comanda, clientul selectează produsele, completează în mod corespunzător formularul de comandă și trimite comanda. Comanda trimisă este o propunere de încheiere a unui contract de achiziție. Comanda este, de asemenea, utilizată pentru a rezerva produsele.
Consumatorul-cumpărător are posibilitatea de a lua cunoștință de prețul total, cu TVA inclus și toate celelalte taxe (PHE etc.), înainte de a plasa o comandă. Acest preț va fi menționat în comandă și în mesajul de confirmare a primirii comenzii produselor.
Cumpărătorul va primi produsele la prețul valabil la momentul comenzii. Înainte de a plasa o comandă, consumatorul-cumpărător are posibilitatea de a afla cât timp rămâne valabilă oferta sau prețul. În cazul produselor comandate special sau al acelora care nu se află pe stoc, vânzătorul va confirma în prealabil cumpărătorului prețul și data de livrare prin telefon/ e-mail. Vânzătorul are dreptul de a modifica acest preț în funcție de situația actuală a pieței și în funcție de evoluția cursului de schimb al coroanei cehe față de valutele străine. În cazul în care cumpărătorul nu este de acord cu o astfel de modificare, comanda nu este confirmată și nu este executată. În cazul în care cumpărătorul este consumator, acesta trebuie să fie informat în prealabil cu privire la faptul că astfel de produse sunt fabricate la comandă și că acest contract de achiziție va fi încheiat doar în momentul în care vânzătorul confirmă oferta.
Puteți comanda în următoarele moduri:
- prin intermediul comerțului electronic la top4toys.ro (denumit în continuare „e-shop“)
5. Anularea comenzii
Atât clientul, cât și furnizorul pot anula comanda clientului, fără a da niciun motiv, până când furnizorul confirmă expedierea comenzii. În cazul în care furnizorul anulează comanda, acesta precizează, de obicei, motivul pentru care comanda nu poate fi confirmată. Furnizorul are dreptul de a anula o comandă în cazul unei erori neintenționate cauzate de o eroare tehnică (nivel incorect al stocurilor, erori evidente în stabilirea prețurilor etc.)
Anularea unei comenzi după momentul încheierii contractului de achiziție este posibilă numai prin acordul prealabil al furnizorului și al clientului și în condițiile stabilite de comun acord.
6. Retragerea din contract
A) Retragerea din contract de către consumator
Consumatorul este obligat să returneze produsele complete, cu documentația completă, nedeteriorate, curate, inclusiv ambalajul original, dacă este posibil, în starea și valoarea în care au fost primite. În cazul în care produsele returnate sunt incomplete sau deteriorate, vânzătorul poate reduce prețul de achiziție cu suma corespunzătoare [în conformitate cu articolul 458 alineatul (1) din Codul civil]. Banii pentru produsele returnate vor fi restituiți consumatorului în termen de 30 de zile de la data efectivă a retragerii din contract.
Vânzătorul nu este obligat să accepte ca reclamație produse murdare sau care sunt contaminate în alt mod și care nu îndeplinesc standardele de igienă!
În cazul în care cumpărătorul decide să se retragă în termenul specificat, recomandăm ca produsele să fie livrate la adresa vânzătorului împreună cu o scrisoare însoțitoare, care să precizeze posibilul motiv de retragere din contractul de achiziție (nu este o condiție), cu numărul chitanței și numărul contului bancar sau cu indicarea faptului dacă suma va fi cerută a fi trimisă clientului sau va fi folosită pentru o achiziție ulterioară.
Cumpărătorul recunoaște că, în cazul în care se oferă cadouri împreună cu produsele achiziționate, contractul de cadouri dintre vânzător și cumpărător se încheie cu condiția ca, în cazul în care se exercită dreptul consumatorului de a se retrage din contract în conformitate cu articolul 53 alineatul (7) din Codul civil, contractul de cadouri își încetează efectele, iar cumpărătorul este obligat să returneze cadourile aferente împreună cu produsele returnate.
În cazul în care sunt îndeplinite toate condițiile de mai sus pentru returul bunurilor, cumpărătorul va primi un credit, care va fi trimis în contul indicat de cumpărător la cererea acestuia, în termen de cel mult 14 zile de la data efectivă a retragerii din contract. În cazul în care numărul de cont nu este furnizat, suma este automat pregătită pentru a fi trimisă în aceeași perioadă prin intermediul unei noi achiziții sau pentru a fi ridicată în numerar la sediul societății, la prezentarea notei de credit originale, care este trimisă clientului fără întârziere după ce retragerea din contractul de achiziție a fost soluționată.
B) Retragerea din contract de către un cumpărător care nu este un consumator
În cazul în care cumpărătorul nu este un consumator, acestuia i se poate oferi o alternativă de retragere din contractul de achiziție, în funcție de starea produselor returnate, de pierderea garanției și de prețul curent al produselor returnate. Starea produselor este evaluată de către vânzător. În cazul în care nu se ajunge la un acord asupra unor condiții acceptabile pentru ambele părți, produsele vor fi returnate pe cheltuiala vânzătorului. Vânzătorul are dreptul de a percepe de la cumpărător orice costuri suplimentare suportate.
La emiterea unei note de credit, cumpărătorului i se poate cere să prezinte un act de identitate pentru a proteja drepturile de proprietate ale acestuia. Prin trimiterea CI, cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu punctul II (date cu caracter personal în sensul articolului 4 litera a) din Legea 110/2019, privind protecția datelor cu caracter personal).
Avertisment:
- Pentru anumite articole LEGO și Mattel și alte produse selectate, nu sunt posibile achiziții multiple (2 sau mai multe) per persoană.